Tractar la periodontitis podría millorar els símptomes de l’artritis reumatoide

  • Investigadors nord-americans van demostrar que aquells pacients amb artritis reumatoide que augmenten o milloren la seva higiene bucal, milloren també els símptomes de la malaltia inflamatòria. I millor encara, que la combinació d’un tractament bucal en conjunt amb fàrmacs per a l’Artritis resulten ser una excel·lent teràpia.
  • Un estudi realitzat per la Universitat de Sao Paulo, al Brasil, va investigar la malaltia periodontal en 39 pacients amb artritis reumatoide i 22 individus sans. Es va trobar que els pacients amb artritis reumatoide tenien menys dents i major prevalença de llocs amb placa dental.
  • Investigadors alemanys han apuntat, en un estudi fet el 2008, que la incidència de la malaltia periodontal en persones amb artritis reumatoide era fins a 8 vegades més gran que en les persones sense la malaltia.
  • Investigadors de l’Case Western Reservi University School of Dental Medicine i la Universitat de Cleveland van trobar que l’extracció de les dents danyats i dolorosos té un impacte molt positiu en els símptomes de la artritis reumatoide.

Vía: Artritis Reumatoide y Artricenter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada