Endodòncia

És l’especialitat odontològica que ens permet conservar les peces dentals amb un alt grau de destrucció en la que es veu afectada la polpa o “nervi” de la dent o del queixal en qüestió i que d’altra manera haurien de ser extretes.

L’endodòncia consisteix en l’extirpació del teixit pulpar present en la peça dentària i les seves conductes radiculars, la posterior neteja i desinfecció dels mateixos i finalment l’obturació d’aquests conductes, perquè posteriorment la peça pugui ser reconstruïda i ser-li retornada la seva total funció.

endodoncia_1

En alguns casos, després de realitzada l’endodòncia i reconstrucció de la dent, serà recomanable la realització d’una corona amb la finalitat de prevenir la fractura de la peça, ja que després de ser realitzada una endodòncia aquesta peça és mes feble i susceptible de patir una fractura accidental.

Depèn dels casos l’endodòncia podrà ser realitzada en una sessió, en altres casos seran necessàries diverses sessions, a criteri del professional.

L’endodòncia es realitza sota els efectes de l’anestèsia local i per tant és indolora, podent aparèixer posteriorment alguna molèstia durant la masticació durant uns dies, per irritació del teixit que envolta l’àpex de l’arrel. En aquests casos serà prescrita una medicació adequada per tal de reduir aquesta simptomatologia a la mínima expressió.

endodoncia_5