Embaràs i salut bucal

Durant el embaràs poden donar-se algunes alteracions:

  • Durant els tres primers mesos d’embaràs és freqüent l’aparició de nàusees i vòmits que d’una banda poden dificultar la higiene bucal normal ia més, els àcids gàstrics poden perjudicar a l’esmalt dental, si aquests vòmits són molt freqüents.
  • També podem observar en l’embaràs un augment del flux sanguini (congestió) a les mucoses de les vies respiratòries altes, fet que pot afavorir el sagnat de genives; la gingivitis de l’embaràs té a veure amb aquesta congestió.
  • La preparació de l’organisme per al part, inclou un augment de la elasticitat lligamentosa; laxitud necessària perquè el canal del part permeti el pas del fetus; però aquesta elasticitat major també afecta altres teixits de sosteniment i no és estrany que algunes embarassades notin una certa mobilitat en alguna dent. Això facilita l’acumulació de partícules alimentàries sota de les genives el que afavorirà la gingivitis i càries.
  • Una major secreció salival és observada també durant l’embaràs; la saliva és àcida i si a més no hi ha una certa restricció d’aliments ensucrats, i una bona higiene oral, ja tenim el substrat ideal per a l’aparició de càries durant l’embaràs
  • La major necessitat de calci de l’embarassada farà que, sense una dieta rica en calci, hi haurà descalcificacions es que també afectaran als ossos que sostenen les peces dentals.
  • Algunes alteracions del gust o sabor també apareixen en l’embaràs i això pot donar lloc al desig augmentat d’aliments ensucrats amb el consegüent risc de càries que això comporta, a més de l’aparició de mal gust de boca i halitosi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada